Pune 15.000 litara na sat

Bez autora
May 18 2015

Prvi kontingent od više od 170.000 boca vode iz punionice preduzeća "Bijela voda" kod Goražda otišao je u Kuvajt. Do sada smo bili prisutni na tržištu BiH, to namjeravamo i nastaviti, ali smo sada poslali prva tri kontejnera u Kuvajt. To je još jedan dokaz da mi, u BiH, imamo kvalitetnu vodu i proizvođače - kazao nam je Junuz Bičo, direktor Lovno-turističkog kompleksa "Bijele vode", u čijem se sastavu nalazi i Fabrika vode. Tri linije Izvor Bijele vode nalazi se na 1.200 metara nadmorske visine i samo je 70 metara udaljen od pogona u kojima se voda pakuje. Fabrika postoji od 2007. godine, a izvoz u Kuvajt mogao bi inicirati proširivanje kapaciteta. - Imamo tri linije, jedna je za galone, koja puni 4.000 litara na sat...

Prvi kontingent od više od 170.000 boca vode iz punionice preduzeća "Bijela voda" kod Goražda otišao je u Kuvajt.  

- Do sada smo bili prisutni na tržištu BiH, to namjeravamo i nastaviti, ali smo sada poslali prva tri kontejnera u Kuvajt. To je još jedan dokaz da mi, u BiH, imamo kvalitetnu vodu i proizvođače - kazao nam je Junuz Bičo, direktor Lovno-turističkog kompleksa "Bijele vode", u čijem se sastavu nalazi i Fabrika vode.

Tri linije Izvor Bijele vode nalazi se na 1.200 metara nadmorske visine i samo je 70 metara udaljen od pogona u kojima se voda pakuje. Fabrika postoji od 2007. godine, a izvoz u Kuvajt mogao bi inicirati proširivanje kapaciteta.

- Imamo tri linije, jedna je za galone, koja puni 4.000 litara na sat. Kombinirana puni pakovanja od litar i po, pola i od 0,25, dok treća puni po pet litara. Sve tri linije pune 15.000 litara na sat. Kapacitet izvorišta je dovoljan, ali kako očekujemo rast izvoza, proizvodne linije mogle bi postati nedovoljne - pojašnjava Bičo.

Za ovaj izvozni poduhvat preduzeću će biti potrebna podrška, ali menadžment nema pozitivna iskustva s vlastima.

Farma koza
U kompleks "Bijele vode" na lokalitetu Kriva Draga do sada je uloženo skoro pet miliona KM. Raspolažu smještajnim kapacitetima u motelu i bungalovima, restoranom, kongresnom salom te lovištem na 3.000 hektara. Prije dvije godine, milion maraka uloženo je u gradnju farme koza.

Još nemaju struju!?
- Kupili smo 200 dunuma zemljišta, 150 grla koza, izgradili pristupni put i kupili potrebnu opremu, ali još nemamo struju. Radi se o području gdje se ljudi žele vratiti, ali i njima je struja problem. To je do Kantona, do naših vlasti, koje nikada nisu došle ni da vide farmu, kao ni Fabriku vode - dodaje Bičo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik